Boosheid
Wanneer was jij voor het laatst echt boos? Misschien kun je
het even niet terughalen en is het al een poosje geleden. Als ik naar mezelf
kijk merk ik tenminste dat ik bijna nooit meer echt boos ben. Hoe ouder je
wordt hoe beter je dingen in perspectief kunt zien.
Voor kinderen en met name voor jonge kinderen kan dat nog heel lastig zijn. Iedereen kent wel het beeld van de peuter die een woede aanval krijgt in de supermarkt. Of van die twee kleuters die elkaar de hersens inslaan om een schep.
Soms is het nodig dat je boos wordt, om je grenzen aan te geven bijvoorbeeld. Het wordt lastiger als het maar niet lukt om je boosheid te beheersen.
Wanneer je zoon of dochter om het minste of geringste woedend wordt, op zulke momenten niet meer aanspreekbaar is en zichzelf en/of anderen pijn doet. Wanneer de boosheid van je kind op school, thuis en tijdens bezoekjes voor problemen zorgt en de woede aanvallen lijken toe te nemen in plaats van af te nemen, kan het goed zijn om hier wat hulp bij in te schakelen.
In mijn praktijk coach ik graag jouw kind! Met behulp van creatieve werkvormen (spel, verven, klei, tekenen) en gesprekjes gaan we kijken wat de triggers zijn en bedenken we samen concrete tools om te leren omgaan met frustraties. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.