Perfectionisme

10-08-2018

In elke klas kom je ze tegen: kinderen die graag alles goed doen. Ze doen keurig het opgedragen werk, binnen de gegeven tijd. Ze doen liever geen dingen waar ze problemen door kunnen krijgen en ze zijn ontzettend streng voor zichzelf.Deze kids houden vaak niet van veranderingen en het is heel belangrijk dat ze controle uit kunnen oefenen.Des te meer alles volgens planning gaat, des te veiliger lijken ze zich te voelen.

Soms slaan kinderen hierin door en wordt het perfectionisme een obstakel.

Dit kan resulteren in veel piekeren, laat in slaap vallen, buikpijn als er iets bijzonders op stapel staat en soms wordt het kind zelfs faalangstig.

In dergelijke gevallen kan een kind veel stress ervaren. En als gevolg hiervan ervaar jij als ouder misschien ook stress...

Terwijl perfectionisme een eigenschap is die een kind heel ver kan brengen, een bepaalde mate van perfectionisme kan een kind helpen het beste uit zichzelf te halen!

Hierbij zou ik graag als coach je kind begeleiden! Samen gaan we aan de slag en door middel van creatieve werkvormen zoals spel, verven, kleien, tekenen en gesprekjes leert het kind over zichzelf en hoe het deze eigenschap kan inzetten om het beste uit zichzelf te halen. Dus om zichzelf te helpen!

Neem contact op voor een vrijblijvend intake gesprek...